Silifke nerenin ilçesi

Silifke nerenin ilçesi, merak edenler için bilgiler.Silifke, Mersin ilimizdedir. Ayrıca Silifke ilçesi Mut’a 73 km uzaklıkta yer alırken Mersin iline 85, Gülnar’a ise 70 km mesafe de bulunuyor. Şehir Erdemlinin batı bölümünde bulunuyor. Gülnar doğusunda, Mutun Güneyinde Toros Dağları ve Akdeniz yer alırken Silifke ilçesi de Bu bölümler içerisinde yerini alma başarısını göstermiştir.

silifke nerenin ilçesi

Silifke

İç Anadolu ve Antalya ilini birbirine en iyi şekilde bağlayan karayolu üzerinde ki Silifke’ye ziyaret her geçen gün daha fazla yapılmaya başlanmaktadır. Üstelik hala yapımına devam edilen Sahil yolu da Silifke şehrinin üzerinden geçmektedir. Sosyal hayatı, yemekleri, sorunsuz ulaşımları ve görülmesi gereken önemli kaleleriyle kısa zamanda gözde ilçeler arasında yerini almıştır.

Silifke nerenin ilçesi


Silifke, Akdeniz Bölgesinde bulunan, Mersin ilinin ilçesidir. Silifke ilçesini Göksu  ırmağı ortadan ikiye ayırmaktadır. Göksu Irmağı’nın denize ulaştığı delta ve bu bölgede oluşan Akgöl ve Paradeniz lagünleri, dünyanın önemli kuş cenneti merkezlerinden ve sulak alanlarından biridir. Bu nedenle Ramsar alanı ilan edilmiştir.Turizm, ilçenin sahip olduğu önemli değerlerdendir. Cennet-Cehennem Obrukları, Silifke Kalesi, Jüpiter Tapınağı, Astım Mağarası,  Hamamlar, Ayetekla, Uzuncaburç,Tokmar Kalesi, Liman Kalesi ve o mavi denizi görmeden gitmek olmaz! Adını İlçeden alan Silifke Kalesi tarihin en eski eserlerindendir. Helenistik veya erken Roma dönemine ait olduğu anlaşılan kale, geçirdiği onarım ve değişiklikler sonucu bugün bir Ortaçağ kalesi görünümündedir.Silifke’ye has bir çok yemek çeşiti vardır. Bunlardan en önemli tatları;  batırık, yüksük (yüzük) çorbası,arabaşı, ülübü ve keşkektir. Tatlıları arasında ise mekik tatlısı, en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve en meşhur ürünü, yoğurt ve ayrandır. Yörenin halkına ve ağzının tadını bilenlere göre en lezzetli ayran; yayık ayranıdır. Halk yaz aylarında yaylalara ya da deniz kenarındaki yazlık evlerine gelirler. Her yıl 20 Mayıs günü düzenlenen Silifke Folklor ve Müzik Festivali’ne yöre halkı katılmaktadır. Festivalde çeşitli konserler düzenlenmekte, ırmak boyunca uzanan yürüyüş yollarında stand ve yörük çadırı kurulmaktadır. Yörük çadırlarında halka geleneksel yöre yemekleri sunulmaktadır.Buram buram tarih kokan Silifke ülkemizin görülesi yerlerinden biridir.

Silifke ilçemizi ziyaret etmek istediğinizde, en güvenilir ve konforlu bir şekilde konaklama yapabileceğiniz, konaklama merkezleri mevcuttur. Sizleri en iyi şekilde ağırlayacak olan ilçe halkı sıcakkanlı insanlardır.

Bu yazı 649 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak